MarksLIFE.com

Week 04 : Ajax support...

 

BLOG (004) : Oud en nieuw in Antwerpen

Zo de eerste ‘werkweek’ zit er weer op en wat een lekker begin van het jaar. Het nieuwe jaar zijn we, ons gezin, begonnen in Antwerpen. Zoals ieder jaar Oud en Nieuw gevierd in een buitenlandse stad. Dit jaar dus Antwerpen. Antwerpen is en blijft een leuke stad. Leuk om te shoppen, en ook best een mooie oude stad om te zien.

We sliepen in het Hilton Old Town Hotel en dat blijft best een mooi hotel. Al wordt het hotel best wel wat ouder, de service is toch wel perfect. Zeker bij het ontbijt. 

De eerste avond hebben we gegeten bij ‘Otoman’. Een pizzeria die zijn pizzadeeg mengt met bier. Tevens serveren zij bij iedere pizza een bij passend biertje. Nou ja, tenminste als je voor bier kiest. In mijn geval begon ik met een Duvel biertje, daarna een Bolleke uit de tap. Het restaurant is best druk, dus het kan best zijn dat je even moet wachten. Het is in ieder geval de moeite waard. Leuk restaurant met lekker eten. (tip kwam van tripadvisor).

De volgende dag weer op pad. Lekker shoppen dit keer. Gewoon wat kleding en leuke dingetjes gekocht. ’s Avonds naar Kinepolis Antwerpen om Star Wars The Last Skywalker te kijken. Wat een mooie en vooral grote bioscoop is dat zeg. 24 zalen! Waaronder dus een 4DX zaal (zie FILM recensie van Star Wars). O ja. Niet culinair gegeten ervoor, maar bij de Burger King naast de Kinopolis deze keer.

Na de film direct terug naar ons Hotel. Champagne in cola flesjes gedaan en door naar het vuurwerk aan de Schelde. Cola flesjes waren nodig omdat we geen glas mee mochten nemen naar het vuurwerk.

Het vuurwerk was mooi! Veel ook. Professioneel afgestoken vanaf pontons in de Schelde. Wat opviel, was dat er geen vuurwerk door het publiek werd afgestoken, dit bleek verboden te zijn in Antwerpen. Wij gaan met z’n allen naar België om vuurwerk te halen en de Belgen mogen het geen eens afsteken in Antwerpen….

De laatste dag hebben wij nog een stadswandeling gemaakt met af en toe een elektrische step. Overal kan je een step pakken in Antwerpen. Het is echt wel super leuk. Jammer dat ze in Nederland verboden zijn. Als het hier mag, koop ik er zeker een…. Je moet toch een beetje jong blijven. 

Al met een weer een geslaagd weekend in een buitenlandse stad… Waar we volgend jaar heen gaan weten we nog niet, maar op mijn verlanglijstje staan er nog wel een paar. Berlijn, Praag, Barcelona, New York en misschien ooit ook wel Sydney…. Dat zien we later wel weer….

Plaats reactie