MarksLIFE.com

Week 05 : PUBG Karakin...

 

BOEK (009) : Het is oorlog en niemand die het ziet.

Geschreven door Huib Modderkok

Een platgelegde Rotterdamse haven. Nederlandse spionnen die digitaal toeslaan in Moskou. Artsen die ineens niet meer bij medische dossiers kunnen.
De moderne tijd biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren. Zes jaar doet Huib Modderkolk nu onderzoek naar de schaduwkant van internet. Hij begon als buitenstaander, zonder enige voorkennis. Stukje bij beetje won hij het vertrouwen van bronnen.
Zo ontdekte hij dat iemand in Engeland privégesprekken tussen Nederlandse geliefden beluistert en dat een stiekem getrokken kabeltje in Beverwijk de dood van Iraanse demonstranten kan betekenen.
Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van Nederlandse veiligheidsdiensten? Wat betekent het als staten internet gebruiken om te controleren en te saboteren? In dit boek laat Modderkolk zien hoe kwetsbaar een samenleving is die steeds meer vertrouwt op techniek.

Weer echt een aanrader. Ik wist wel dat onze AIVD lekker bezig was in de digitale wereld, maar sommige dingen zijn toch best wel een beetje schokkend te noemen. Vooral als je bedenkt, dat het er op neer komt dat als ze je willen hacken je toch echt wel gehackt wordt. Zeker een boek die je moet lezen, ook al ben je niet zo thuis in de tech wereld. Het boek is namelijk geschreven zodat iedereen het kan lezen. Zoals ik al zei. Aanrader!