MarksLIFE.com

Week 04 : Ajax support...

 

FILM : Wild Card

 

geregisseerd door Simon West
met Jason Statham, Stanley Tucci en Sofía Vergara

Nick Wild (Jason Statham), wiens gokverslaving hem heeft geleid tot de straten van Las Vegas, besluit om klusjes aan te nemen die 'veiligheid' moeten garanderen om zijn verslaving te kunnen bekostigen. Zijn leven neemt een andere wending wanneer een vriendin bruut wordt mishandeld en hij gedwongen wordt het op te nemen tegen de maffia.

Soms heb je van die films waarvan je denk, Yes die ga ik kijken. Meestal zijn dat films met bepaalde acteurs. Jason Statham is ook een van die acteurs. Helaas was deze film geen toppertje en dat zeg ik het nog netjes. Een film om eens en nooit meer te zien. Eigenlijk gewoon een slechte film dus. Slap en een heel dun verhaal. Mijn advies? Ik zou een andere film kijken in je spaarzame vrije tijd ;-)...

FILM : A walk among the tombstones

 

geregisseerd door Scott Frank
met Liam Neeson, Dan Stevens en David Harbour

Matt Scudder (Liam Neeson), een voormalig rechercheur van de NYPD en herstellend alcoholist, wordt achtervolgd door spijt. Wanneer een reeks van ontvoeringen gericht op de zwaarste drugscrimineel van de stad escaleert in een gruwelijke moord overtuigt de meedogenloze leider Scudder ervan om de daders te vinden en voor het gerecht te slepen. Werkend als een niet gecertificeerde privé-detective heeft Scudder een voordeel op de politie maar begeeft zich daarmee wel op gevaarlijk terrein.

Na een paar middelmatige films te hebben bekeken de laatste tijd was 'a walk among the thombstones' wel weer eens een positieve afwisseling. Een leuke film dus! Zelfs wel een 8 of iets hoger. De film zit vol met actie, maar heeft ook zo zijn thriller effecten en een goed verhaal. Een aanrader dus!

FILM : Fury

 

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / China
Actie / Oorlog
134 minuten

geregisseerd door David Ayer
met Brad Pitt, Logan Lerman en Shia LaBeouf

'Fury' volgt de door de wol geverfde Wardaddy aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de leiding over een vijfkoppige tank-crew die een levensgevaarlijke missie in vijandelijk gebied dient uit te voeren. Ze zijn in elk opzicht in de minderheid, maar Wardaddy en zijn mannen doen er alles aan om de kern van nazi-Duitsland binnen te dringen.

Ik vind dit persoonlijk een erg goede film. Zelfs wel een 9 waard. Het verhaal is gewoon leuk om te zien. Veel actie. Niet van die overdreven actie, maar gewoon precies net goed. Het is natuurlijk wel een beetje over de top, maar het verhaal wordt daar niet minder van. Leuke tank actie ook en mooi gefilmd. Zeker een aanrader om deze film te bekijken. Een dikke 9 dus...