MarksLIFE.com

Week 04 : Ajax support...

 

FILM : Star Wars - Rogue One

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
134 minuten

geregisseerd door Gareth Edwards
met Felicity Jones, Diego Luna en Donnie Yen

De film speelt zich af voor Episode IV - A New Hope. Galen Erso is een gewaardeerde wetenschapper van het net opgerichte Galactische Keizerrijk. Zijn genialiteit was van cruciaal belang voor de technologische ontwikkeling van de Ster des Doods. Hoewel hij tegenstander van het Keizerrijk is, ziet hij geen andere mogelijkheid dan medewerking te verlenen. Hij ziet toch kans om de plannen van het Keizerrijk te saboteren en zijn acties kenbaar te maken aan het verzet. Hierop probeert een eigenzinnige groep rebellen een wanhopige missie uit te voeren. Die wil de plannen voor Ster des Doods stelen, voordat deze kan worden gebruikt om de heerschappij van de keizer af te dwingen.

Star Wars Rogue One een tussen Star Wars film, maar wat voor een. Ik vind het persoonlijk misschien wel de beste Star Wars film ooit. Deze film is super gefilmd en staat bol van de actie. Echt Star Wars actie. Ik zou niet twijfelen en deze meteen gaan zien in de Bioscoop... Het verschil zit gewoon in de 'echtheid'. Rebellen sneuvelen met bosjes. Mooi geloofwaardig verhaal en mooi gefilmd. Aanrader dus...

FILM : I am wrath

Verenigde Staten
Actie
92 minuten

geregisseerd door Chuck Russell
met John Travolta, Amanda Schull en Christopher Meloni

Stanley Hill (Travolta) is een werkloze ingenieur die getuige is van de moord op zijn vrouw Vivian, die door een bende gangsters in een garage werd aangevallen. Stanley wordt verteerd door schuldgevoelens en achtervolgd door het beeld van zijn stervende vrouw. Wanneer rechercheur Gibson er niet in slaagt om de daders te berechten, wendt Stanley zich tot zijn oude vriend Dennis en besluit hij om het heft in eigen handen te nemen.

Wel leuk film voor op de zondag avond. Niet heel speciaal, maar wel leuk om te zien. Gewoon een keer kiezen....