MarksLIFE.com

Week 05 : PUBG Karakin...

 

FILMS (025) : Terminator: Dark Fate.

Verenigde Staten / China
Actie / Avontuur
128 minuten

geregisseerd door Tim Miller met Mackenzie Davis, Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton.

Vrijwel tegelijkertijd verschijnen twee figuren uit de toekomst in Mexico-Stad. De ene is een T-9 die als opdracht heeft Dani Ramos uit te schakelen, de andere is de 'verbeterde' soldaat Grace, die er alles aan gelegen is om Dani te beschermen. Daarbij krijgt ze onverwacht hulp van Sarah Connor, die met hulp van een anonieme bron al jaren Terminators vroegtijdig weet te lokaliseren en uit te schakelen.

De vraag is of je met sommige films reeksen wel moet doorgaan. De Terminator is niet echt meer wat het geweest is. Flauw verhaal en de acteurs worden misschien toch ook wel iets te oud voor dit genre.... Geen aanrader dus. 

FILMS (016) : The King (Netflix Original)

Verenigd Koninkrijk / Hongarije / Australië
Biografie / Drama
140 minuten

Geregisseerd door David Michôd met Timothée Chalamet, Joel Edgerton en Robert Pattinson.

Begin van de 15e eeuw. Hal, een eigenzinnige prins, bestijgt na zijn vaders dood de Engelse troon. Dat gebeurt terwijl het land zich voorbereidt op een oorlog met Frankrijk. Met begeleiding van zijn vriend, Falstaff, moet Hal zich staande zien te houden te midden van paleisintriges, oorlog en chaos.

Weer een erg goede film. Deze keer een Netflix Original. The King is het verhaal over een jonge koning, die geen Koning wilde worden vanwege het slechte bestuur van zijn vader. Het verhaal is mooi verteld en de actie is ook erg goed. Geen saai verhaal en leuk om te kijken... Aanrader weer dus!  

FILMS (011) : Joker

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
122 minuten

Geregisseerd door Todd Phillips met Joaquin Phoenix, Robert De Niro en Zazie Beetz.

Gotham City in de jaren 80. Een clown, Arthur Fleck genaamd, voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij krankzinnig en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot schurk, beter bekend als 'de Joker'. Iemand die kickt op haat en het creëren van chaos.

Joker, een DC film, maar dit keer zonder Batman... Het verhaal laat zien hoe een man met een hersenbeschadiging, de joker wordt. Geen super krachten, geen mega special effects, maar gewoon een goed verhaal. Ben je geen DC fan, maar wil je wel een goede film zien, dan is Joker dus ook voor jouw geschikt. Ben je wel een DC fan, dan hoort deze film gewoon bij je opvoeding. Aanrader dus. 

FILMS (002) : Star Wars - The rise of the Skywalker

Verenigde Staten
Science Fiction
141 minuten

Geregisseerd door J.J. Abrams met Daisy Ridley, Adam Driver en Mark Hamill.

Een jaar na de gebeurtenissen uit 'The Last Jedi' vindt voor een laatste keer de confrontatie tussen het verzet en de First Order plaats. Wie komt er als overwinnaar uit de bus? Naast de strijd moeten Rey en consorten ook hun persoonlijke demonen en verleden onder ogen zien. Terwijl het conflict tussen de Jedi en de Sith zijn hoogtepunt bereikt, mengen ook oude bekenden zich in de strijd.

Zonder al te veel te spoilen, dit is wel de beste Star Wars film tot nu toe... Ik heb de film gezien in de Kinepolis in Antwerpen. Een 4DX zaal. De film is echt spectaculair, met verrassende wendingen. Zeker de beste van de drie uit deze triologie. De 4DX effecten zijn echt super. Water, wind, mist, bewegende stoelen en nog veel meer. Deze film moet je zien! Tenminste als je een Star Wars fan bent. De special effects zijn spectaculair. Zijn er dan ook mindere zaken? Ja, soms is het verhaal een beetje ongeloofwaardig, maar ja dat mag dan ook wel in een Star Wars film....