MarksLIFE.com

Week 06 : Dogs

 

MUZIEK (091) : Eazy E - Eazy-Duz-It (CLASSIC ALBUM)

Hmm wat doe je als er geen goede album releases zijn. Precies, dan ga je spitten in je archief. Een classic album dus. Dit juweeltje is van de helaas veel te vroeg overleden Eazy-E. Een ganster rapper, mede verantwoordelijk voor het succes van de groep N.W.A. Op het album 'Eazy-Duz-it', zijn de leden van N.W.A. allemaal aanwezig. Raps en beats van Dr. Dre, Ice Cube en MC Ren. 

De nummers zijn in de N.W.A. style. Grof met overdreven Gangsta Rap uit de jaren 90. Een album die je als HipHop liefhebber zeker geluisterd moet hebben. De stem van Eazy is apart, combineer die met de raps van Ren, Cube aangevuld met de Beats van Yella en Dr. Dre dan wordt het genieten. Een van de beste Rap Album uit de jaren '90. Luisteren dus.... PS leuk details. De raps van Eazy E zijn geschreven door MC Ren en Ice Cube.

Spotify

MUZIEK (084) : Spotify Playlist 2019-03

Iedere maand een nieuwe playlist. Een playlist met allerlei nummer die ik de afgelopen maand heb beluisterd :-). De maand is bijna aan zijn einde, dus bij deze.... Veel nummers zal je herkennen, sommige niet....

 

MUZIEK (077) : Tom Walker - What a time to be alive.

 

Deze CD is toch wel erg goed. Tom Walker, een singing/songwriter uit schotland, maakt mooie en rustige popmuziek. Normaal niet helemaal mijn genre, maar deze is het luisteren meer dan waard. De bekendere nummers op dit album zijn 'Leave a light on' en 'The Show'. Gewoon voor in de auto of tijdens het werken.... Luisteren! 

Spotify

MUZIEK (070) : DJ Cash Money - Streetcash

 

He, na zo veel jaar een nieuw album van DJ Cash Money! Voor wie het niet weet, DJ Cash Money is een HipHop DJ die ik sinds zijn DMC Mix Kampioen in 1988 al volg. (klik meer om zijn winnende show uit 1988 te bekijken). Nu heeft Cash Money niet zo heel veel albums gemaakt. Zijn meest bekende is dan ook uit de préhistorie. Het album 'Where's the party at', samen met MC Marvelous, natuurlijk ook te vinden op Spotify.

Dit album is van een heel ander kaliber. DJ Cash Money, mixed and sampled allerlei soul platen door elkaar heen, natuurlijk met zijn wereldberoemde scratch technieken. Is het leuk? Ik ben er nog niet helemaal uit. Mede door de soulplaten, moet ik er misschien nog even aan wennen. Luister hem gewoon eens en oordeel zelf... PS met zijn DJ technieken is namelijk niets mis.

Spotify