MarksLIFE.com

Week 04 : Ajax support...

 

TECH : Industriele tablet

Vandaag gewerkt in de beton fabriek, lekker rustig iedereen is nog op vakantie. Een nieuwe industriële tablet laten werken op het WiFi netwerk. Mooi product door. Vanavond even kijken waar ze die dingen vandaan halen.

TECH : Update 3DS Gateway kaart

Een 3DS gateway kaart updaten naar de laatste versie is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe. Iedere keer moet ik dit weer uitzoeken, dus nu maar even documenteren... Voor wie het niet weet. Met een Gateway kaart kan je roms afspelen vanaf een SD kaart. Niet helemaal legaal, dus gebruik is voor eigen risico.

1) Download de laatste gateway software van http://www.gateway-3ds.com

Druk hieronder op lees meer om het hele verhaal te lezen...

TECH : Waarschuwing voor netwerk met data limit outlook

Outlook 2016 melding 'Waarschuwing voor netwerk met data limit' bij het openen van het menu bestand. Symptoom outlook wil geen email meer versturen naar buiten in combinatie met Office 365

Eigenlijk zegt outlook dat de verbinding gelimiteerd is. Dit gebruik je bij 3G of 4G verbindingen, maar dit gaf hij op een Ethernet verbinding. Na lang zoeken blijkt het geen probleem in Windows of een gelimiteerde verbinding. Het is gewoon een ordinaire bug in versie '16.0.6769.2017'. van de klik en run versie van Office. Ik weet niet of er meerdere versies zijn van outlook die het probleem hebben, maar deze heeft het in ieder geval.

In KB artikel '3161084' wordt het hele probleem beschreven.

De Engelstalige melding van outlook :

Metered Connection Warning
We noticed the metered connection you're on may charge extra and this Office program might access online content. You may want to:
-Tap or click the network icon and turn on Airplane mode to go offline
-Connect to a WiFi or LAN network that isn't metered
-Check the status of your data plan with your mobile operator.

Upgrade in Progress
Your mailbox is currently being optimized as part of upgrading to Outlook 2016. This one-time process may take more than 15 minutes and performance may be affected while the optimization is in progress.

Oplossing (Tijdelijk)

1. Sluit alle office applicaties.

2. Open een command prompt (als administrator).

3. In de command prompt type : cd %programfiles%\Common Files\Microsoft Shared\ClickToRun

4. Zet een versie terug klik eventueel op repareren als het niet automatisch gebeurt : officec2rclient.exe /update user updatetoversion=16.0.6741.2021

5. Zet automatische updates tijdelijk uit tot er een bugfix is : Bestand -> Office Account -> Bijwerk opties, Zet deze op 'Updates uitschakelen'.

Even opstarten en outlook werkt weer :-)... 

TECH : Windows 10 Temp Profiles

Problemen met Roaming Profiles in Windows 10? De melding is 'Windows gebruikt tijdelijk profiel'. Het probleem is spontaan ontstaan en wil niet meer weg. Meestal repareert Windows het na een paar x rebooten vanzelf. Gebeurt dan niet dan is er een probleem is  met corrupte bestanden (dus schijfcontrole draaien), maar meestal heeft het met de registry te maken.

Een simpele registray fix will do the trick :

In de registry zoeken naar 'HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList'. Waarschijnlijk staat hier het probleem. Je hebt de profiles nodig met de lange naam. Hier kan je vinden waar het profiel heen zou moeten verwijzen (profilepath). Ik verwijder deze meestal en ook de sleutel met de '.bak'. Let op maak wel eerst een kopie van je originele profile. Even rebooten en opnieuw inloggen en hoppa. Nieuw werkend profiel.