MarksLIFE.com

Week 05 : PUBG Karakin...

 

TECH : Wel verbinding, geen internet toegang Windows 10

Vandaag een PC binnen gekregen met Windows 10 er die wel kon verbindingen naar het netwerk, maar geen internet toegang kreeg. De laptop gaf het probleem zowel op WiFi als op een bekabelde verbindingen, met andere woorden geen driver probleem.

Het probleem zat in de netwerk omgeving van Windows 10. Windows 10 gaf ook onbekend netwerk en verder leek alles goed te staan. De oplossing was simpel, gewoon de netwerk interface resetten. Dit doe je vanuit de command prompt (wel als administrator) met het commando 'Netsh int ip reset'. 

TECH : HP Photo Creations

Het simpel afdrukken van een foto is niet altijd zo simpel. Wel met HP Photo Creations. Gewoon het formaat selecteren, het papier formaat en hoppa de perfecte foto afgedrukt. De link

TECH : Visiocafe.com

Ik website die ik al jarenlang gebruik en zeker handig is voor iedere IT-er is 'Visiocafe.com'. Hier vind je allerlei Visio stencils van bekende en minder bekende hardware componenten. Superhandig voor als je regelmatig netwerk, dan wel software overzichten maakt. Link : http://www.visiocafe.com.

TECH : Netneutraliteit VS afgeschaft

Het is niet goed. De netneutraliteit wordt afgeschaft in de VS! Wat zou ons dat boeien? Nou netneutraliteit heb je nodig om ieder een gelijke kans te geven op het internet. Met andere woorden leveranciers van netwerkdiensten (lees internet aansluitingen) mogen nu in de VS gaan bepalen welke diensten er voorrang krijgt en welke niet. Met andere woorden de kans is groot, wie meer betaald krijgt een betere snelheid. Voor concurrentie en start-ups kan dit dodelijk zijn. Een dienst uit de VS kan bijvoorbeeld worden voorgetrokken boven een dienst uit Europa.

Erg slecht dus voor het vrije internet en ook slecht voor Nederland. Wij hosten namelijk veel internet diensten in onze mooie Nederlandse Data Centra.... Je snapt het ik ben tegen...

TECH : Qnap niet meer zichtbaar in Windows Verkenner

Ik had problemen met het browsen in de verkenner naar mijn QNap NAS. De QNap was op mijn SurfaceBook niet meer zichtbaar in de netwerk omgeving. Op mijn Surface Pro 4 wel, dus een software probleem op mijn SurfaceBook. Dat het iets met het SMB protocol te maken had wist ik wel, maar dat het zo simpel op te lossen was had ik niet verwacht. Het had iets te maken met de versies van het SMB protocol. De volgende commando's lost het probleem op :

1) Run de command prompt als administrator.
2) sc.exe config lanmanworkstation depend= bowser/mrxsmb10/nsi
3) sc.exe config mrxsmb20 start= disabled

Hierna rebooten en de shares zijn weer zichtbaar...