MarksLIFE.com

Week 06 : Dogs

 

TECH (003) : YouTube quality problem.

Tijdens het uploaden van het KISS concert naar YouTube bleek de kwaliteit van de video zwaar achteruit te gaan. In eerste instantie dacht ik dat het aan 'Cyberlink Powerdirector' lag. Dus een andere uploader proberen, maar ik bleef het zelfde probleem houden. Hoe kan dit? Nou het blijkt dat YouTube gebruik maakt van 2 codes. De eerste heet 'AVC' (bad quality) en VP9 (best quality). Nu zou je verwachten dat je wanneer je een Full HD video (1080p) upload je de VP9 codec zou krijgen. Helaas is dit niet het geval.

De VP9 codec wordt automatisch geselecteerd wanneer YouTube geld aan je verdient. Dus met andere woorden. Heb je veel subscribers, dan krijg je beter beeld. Beetje oneerlijk natuurlijk, maar er zijn manieren om de VP9 codec te forceren.

Hoe kan je zien welke codec je krijgt toebedeeld. Simpel. Klik op de video met je rechter muis en kies voor 'Statistieken voor Nerds'. Je krijgt nu dit onderstaande scherm te zien met de gebruikte codec.

Nou nu we gezien hebben dat we een mindere codec hebben toebedeeld gekregen. Hoe krijgen we nu de 'VP9' codec? De resolutie zou hoger dan 1440p moeten zijn, dus eigenlijk 4K.

De eerste poging is om een 2K video te uploaden. Het resultaat is nog steeds de 'AVC1' codec, maar het beeld is wel al een stuk beter. Met andere woorden door deze upload (2K) heb ik wel nu wel een Full HD video, maar dus nog geen 'VP9' codec. 

De 4K upload is bij het live gaan van deze post nog niet klaar.... Met andere woorden in de loop van de dag komt er een update van deze post en kunnen we zien of we uiteindelijk wel de gewenste 'VP9' codec hebben gekregen....

GAMING (101) : F1 2019 Announce Trailer

Opeens was hij daar. De F1 2019 Announce Trailer! Veel eerder dan verwacht wordt F1 2019 gereleased. Om precies te zijn al in Juni!. Kan niet wachten. Het hele verhaal lees je hier.

TECH (071) : Podcasts

Het fenomeen podcasts bestaat natuurlijk al heel lang. De laatste tijd luister ik ze alleen meer. Vooral de podcast van Tweakers.net zijn leuk om te horen. Iedere dinsdag een nieuwe. Ik luister hem vaak in de auto, of tijdens het boodschappen doen. Rustgevend en meteen even bijblijven....