MarksLIFE.com

Week 06 : Dogs

 

TECH (011) : Let's Encrypt Certificaat QNap

QNap ondersteund nu ook certificaten van Let's Encrypt. Geen gedoe meer met certificaten aanvragen, gewoon je account ingeven in je QNap. Binnen een paar seconden heb je het certificaat geimporteerd. Het lijkt er wel op dat je hem handmatig moet vernieuwen, maar volgens mij wordt dat ook een druk op de knop. In iedergeval een mooi certificaat zonder kosten en daar houden wij Nederlands wel van....

TECH (003) : Simpel password truckje

De meeste mensen hebben moeite om hun vele wachtwoorden te onthouden, dus kiezen ze niet zo veilige wachtwoorden. Met dit trucje wordt het allemaal wat eenvoudiger. Moderne browsers zijn instaat om je wachtwoord te onthouden. Super simpel natuurlijk, maar niet veilig als je een keer je computer onbeheerd laat. Met dit trucje kan je veilige wachtwoorden kiezen, je wachtwoord laten onthouden en toch altijd je wachtwoord weten.

1) Kies een wachtwoord bijvoorbeeld '3678dhduyh2439huy12%4', supersterk, maar niet te onthouden.
2) Kies twee cijfers bijvoorbeeld '48' en vervang dit in het boven staande in je wachtwoord helemaal rechts '3678dhduyh2439huy1248'.
3) Dit nieuwe wachtwoord sla je op in je account.
4) Nu log je in met je naam en het eerste wachtwoord. Je browser zal vragen zal ik (het verkeerde wachtwoord) opslaan. Natuurlijk zeg je ja.
5) Bij iedere keer dat je inlogt type je de inlognaam in. Je browser zal het wachtwoord invullen. Nu hoef je alleen de laatste twee bolletjes te verwijderen en je eigen getal b.v. '48' in te vullen en je bent ingelogd. Simpel en veilig...