
- Details
- Geschreven door: Mark
- Categorie: Boeken
Omringd door idioten is een interessant boek van Thomas Erikson dat inzicht biedt in verschillende persoonlijkheidstypes en hoe deze onze communicatie en relaties beïnvloeden. Erikson gebruikt een kleurcode om vier hoofdtypen persoonlijkheden te beschrijven:
- Rood (Dominant): Competitieve en resultaatgerichte personen die vaak leiderschapsrollen op zich nemen.
- Geel (Inspirerend): Enthousiaste en sociale individuen die van gezelligheid en nieuwe ervaringen houden.
- Groen (Stabiel): Empathische en harmonieuze mensen die streven naar vrede en stabiliteit in hun relaties.
- Blauw (Correct): Analytische en nauwgezette personen die waarde hechten aan structuur en precisie.
Het boek benadrukt het belang van het begrijpen van deze persoonlijkheidstypen om effectiever te communiceren en relaties te verbeteren. Erikson biedt praktische tips over hoe je met elk type persoonlijkheid kunt omgaan, conflicten kunt verminderen en vriendschappen kunt opbouwen.
Omringd door idioten is een praktische gids die lezers helpt hun interpersoonlijke vaardigheden te verbeteren en succesvoller te zijn in zowel persoonlijke als professionele relaties door een dieper inzicht in menselijk gedrag.
Ik ben gestart met dit boek omdat ik merkte dat ik niet altijd alles voor elkaar kreeg bij mijn kinderen, collega’s of wie dan ook. Dit boek verklaarde waarom mijn aanpak af en toe niet helemaal goed was. Ik ging uit van mijn eigen kleur, waarschijnlijk geel, en heb door dit boek een hoop geleerd over mijn eigen karakter. Ik kan dit boek dus iedereen aanraden om meer inzicht in jezelf te krijgen, maar zeker ook hoe je mensen beter kunt benaderen. Met veel plezier gelezen, nou ja, meer geluisterd, want deze heb ik gewoon geluisterd via Spotify waar dit luisterboek gewoon in je abonnement kan zitten.

- Details
- Geschreven door: Mark
- Categorie: Boeken
'Dit wil je écht niet weten' van Huib Modderkolk is een fascinerend boek dat de duistere kanten van moderne technologie en cyberveiligheid onthult. Modderkolk, een gerenommeerde onderzoeksjournalist, neemt de lezer mee in de wereld van digitale spionage, hackers en de verborgen oorlogen die online worden uitgevochten.
Het boek onderzoekt hoe overheden en cybercriminelen gebruikmaken van technologie om informatie te verzamelen en te manipuleren. Modderkolk onthult schokkende verhalen over hoe onze persoonlijke gegevens worden misbruikt en hoe kwetsbaar onze digitale infrastructuur eigenlijk is. Van de invloed van landen zoals China en Iran tot de rol van grote techbedrijven, het boek biedt een diepgaand inzicht in de gevaren die schuilgaan achter onze dagelijkse online activiteiten.
'Dit wil je écht niet weten' is niet alleen een waarschuwing, maar ook een oproep tot bewustwording en actie. Het is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de impact van technologie op onze samenleving en de verborgen krachten die ons digitale leven vormgeven.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Ook wel af en toe met verbazing. Eigenlijk zie je dat er een hele wereld is waar maar weinig van weten. Als je werkt in Tech weet je het wel, maar dat het af en toe zo diep gaat kan ik me amper voorstellen. Een aanrader om te lezen. Maar dat zijn eigenlijk alle boeken wel van hem...
Wil je het boek niet lezen maar wel weten waar het over gaat. Er is een serie van 4 afleveringen over dit boek.
Klik hier BOEK : Dit wil je echt niet weten - Huub Modderkolk

- Details
- Geschreven door: Mark
- Categorie: Boeken
Het boek "De tech coup" van Marietje Schaake behandelt de invloed van technologiebedrijven op onze samenleving en de noodzaak van democratische controle over deze machtige entiteiten. Schaake, een expert op het gebied van technologiebeleid en voormalig Europarlementariër, beschrijft hoe zowel grote als kleine techbedrijven steeds dominanter worden in ons leven, vaak zonder voldoende regulering.
In het boek pleit ze voor een herovering van de controle door de democratie, vooral nu doorbraken in kunstmatige intelligentie de machtsconcentratie van een handvol technologische elites verder versterken. Ze deelt haar persoonlijke ervaringen en biedt inzichten over hoe we de balans tussen technologie en samenleving kunnen herstellen.
Het boek is een oproep tot actie en biedt een visie op hoe we de macht van 'big tech' kunnen terugwinnen.
Na het lezen van het boek moest ik even bijkomen. Als IT'er weet ik hoe weinig onderlegd mensen vaak zijn in de digitale wereld. Mensen die niet weten wat AI is, laat staan wat er mogelijk is met beïnvloeding, hoe kunnen zij dan weten dat iets niet echt is? Of onze democratie een gevaar loopt, weet ik niet, maar de grote techbedrijven hebben maar één doel: winst maken, ook al beweren ze vaak de mensheid te helpen. Veel mensen denken dat wat ze zien echt is. Dat is denk ik de echte bedreiging voor onze democratie. Het is een boek dat je moet lezen; het is soms een beetje saai, maar daar moet je even doorheen worstelen.